top of page

In principe geen wachtlijst bij de Tolkresj

De arbeidsmarktkrapte kinderopvang blijft de komende decennia een pittige uitdaging. De tekorten zijn opnieuw gestegen. Eind 2021 waren er 5.350 opstaande vacatures en eind 2022 waren dit er 6.950 (bron: CBS). En als in 2027 de kinderopvang bijna gratis wordt is de verwachting dat meer ouders hier gebruik van willen maken. ABF Research voorspelt voor 2032 een personeelstekort van 32.500 personen voor de kinderopvang (beleidsrijke scenario).


“Voor ouders van jonge kinderen is een plek op de kinderopvang een essentiële voorwaarde om (meer) te kunnen werken. Uit de nieuwe prognose blijkt dat de personeelstekorten sneller oplopen dan geraamd. Als gevolg van de oplopende tekorten, stijgt ook de werkdruk van het huidige personeel en zien we wachtlijsten toenemen.”

De oplossing?

Heb je wel eens aan een ouderparticipatiecrèche gedacht? Middenin een prachtige, stadstuin in de Amsterdamse Pijp zit namelijk de Tolkresj verborgen. Misschien ietwat onbekend, maar wat een oplossing voor dit huidige en voortdurende probleem. Kinderen kunnen hier met plezier spelen op een veilige, vertrouwde plek. De meeste dagen van het jaar kan er goed buiten gespeeld worden. Maximaal twaalf kinderen tussen de twee en vier jaar zijn lid van de Tolkresj, samen met hun ouders dus. De ouders hebben één keer per week ‘oppasdienst’, en zorgen in wisselende samenstelling gedurende de crècheochtend (van 9:00 tot 13:00 uur) voor alle aanwezige kinderen.


Er komen weer plekken vrij

Wil jij je kind lekker laten buitenspelen in ons kabouterbos, samen met ons? Meld je dan nu aan.

Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page